Ingredientai
- Avinžirniai 200 g
- Džiovinti pomidorai 5 vnt. saulėje džiovinti aliejuje
- Česnakai 3 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Sezamo sėklos 3 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š. 0,5
- Kanapių sėklos: 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Petražolės 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
2. Saulėje džiovintus pomidorus labai gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir susmulkinkite.
3. Avinžirnius ir smulkintus saulėje džiovintus pomidorus suberkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite traiškytus česnakus, suberkite kmynus, kapotas petražoles.
4. Kanapių sėklas sugrūskite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir suberkite į tą patį indą.
5. Galiausiai supilkite aliejų, įspauskite citrinų sulčių, viską pagal skonį pasūdykite ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu arba kelis kartus permalkite mėsmale. Šaldytuve atvėsintą pagardą tiekite su skrudinta mėgstamos baltos duonos riekele.
Kulinaro patarimas. Jeigu turite mažai laiko, šią užtepėlę galite gaminti iš konservuotų avinžirnių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita