Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 240 g
- Grikių dribsniai 80 g
- Migdolai 80 g
- Pekaninių karijų riešutai 80 g
- Vyšnios 80 g džiovintų
- Sviestas 70 g
- Kiaušinio baltymas 1 vnt.
- Medus 60 g
- Klevų sirupas 60 g
Kaip gaminti
1. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Dideliame dubenyje sumaišome avižinius ir grikių dribsnius, druską, riešutus bei džiovintas vyšnias.
3. Nedideliame prikaistuvyje nedideliame karštyje ištirpiname sviestą kartu su medumi ir klevų sirupu. Kaitiname ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps.
4. Sviestą su medumi bei sirupu sumaišome su dribsniais. Gautą mišinį dedame ant kepimo skardos.
5. Pašauname į orkaitę ir kepame 10 min., tuomet ištraukiame, sumaišome, kepame dar 5 min. Vėl ištraukiame, įmaišome išplaktą kiaušinio baltymą bei kepame dar 5 min.
6. Iškepusią granolą atvėsiname ir susmulkiname į gabaliukus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai