Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt.
- Avižiniai dribsniai 100 g greitai paruošiamų
- Vanduo 400 ml
- Grietinėlė 120 ml
- Rudasis cukrus 60 g
- Lazdynų riešutai 60 g
- Druska 3 g
- Cinamonas 3 g
- Cukrus 100 g karamelei
- Sviestas 50 g karamelei
Kaip gaminti
- Nupjauname obuolių viršų. Pašaliname obuolių centrą.
- Pašalintą obuolių centrą be sėklų, susmulkiname.
- Į obuolius suberiame cinamoną.
- Į vandenį beriame avižų dribsnius ir druską. Verdame 2 min.
- Sudedame susmulkintus obuolius, beriame cukrų, pilame grietinėlę. Verdame dar 2-3 min.
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros
- Cukrų beriame į keptuvę, kaitiname iki tamsios karamelės spalvos. Į karamelizuotą cukrų dedame sviestą, išmaišome.
- Obuolius įdarome avižine koše, ant viršaus dedame riešutus, pilame karamelę. Kepame apie 20-25 min.
- Atvėsiname ir patiekiame šiltą.