Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 2 st.
- Vanduo 300 ml
- Svogūnai 1 vnt. didesnis
- Česnakai 2 skiltelės
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Krapai 1 arbat. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių.
2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką, smulkintus krapus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, įberkite kelis šaukštus miltų.
3. Paruoštą masę šaukštu dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita