Ingredientai
- Miltai 200 g 150 gr. kvietinių ir 50 gr. rupių kvietinių
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Avižiniai dribsniai 100 g greitai paruošiami netiks
- Bananai 1 vnt.
- Sviestas 150 g
- Cukrus 100 g
- Rudasis cukrus 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Riešutai 100 g saujelė kapotų migdolų arba lazdynų
- Razinos 100 g saujelė smulkių
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų ir druską, sukrėskite bananų tyrę, gerai išmaišykite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus ir kepimo miltelius. Suberkite miltus į tešlą, dar kartą gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite avižinius dribsnius, kapotus riešutus ir razinas.
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu suformuokite iš tešlos apskritus paplotėlius, nepamirškite tarp sausainių palikti tarpo. Įkaitinkite orkaitę iki 175°С temperatūros. Kepkite sausainius 15–20 min., kol kraštai gražiai paruduos. Sausainius atvėsinkite.
Kulinaro patarimas. Avižiniai sausainiai bus gražesni, jei juos formuosite sausainių formele: padėkite formelę ant skardos, įkrėskite tešlos, paspauskite pirštais, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita