Ingredientai
- Sviestas 150 g kambario temperatūros
- Rudasis cukrus 80 g lipnaus
- Avižiniai dribsniai 2 st.
- Miltai 0,5 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Medus 2 valg. š.
- Druska 0,25 arbat. š.
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š.
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 0,25 st. smulkintų
- Moliūgo sėklos 0,25 st.
- Saulėgrąžos 0,25 st.
- Imbieras 50 g cukatų, supjaustytų
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
- Sviestą išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišykite medų, cinamoną ir druską, plakdami šluotele įmaišykite kiaušinius.
- Įmaišykite kepimo sodą su kepimo milteliais.
- Įmaišykite miltus ir avižas, po to – graikinius riešutus, sėklas ir imbierą.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis formuokite vidutinio dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite ant skardos, tarp rutuliukų palikdami 3 cm tarpus.
- Kepkite 12–14 min., kol paruduos. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti ant grotelių, tuomet patiekite su karšta arbata. Beje, šie kepinukai bus minkšti, o ne kieti ir traškūs, kokie dažniausiai būna avižiniai sausainiai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis