Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Avižiniai dribsniai 250 g
- Saulėgrąžos 100 g
- Sezamo sėklos 100 g
- Razinos 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Cukrus 4 valg. š. 4 -5
Kaip gaminti
1. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kaitinkite kelias minutes. Suberkite saulėgrąžas, sezamus, razinas.
2. Kiaušinį išplakite su cukrumi.
3. Į plaktą kiaušinį suberkite dribsnių ir sėklų mišinį, gerai išmaišykite ir 10 minučių palikite brinkti. Iš masės šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė