Ingredientai
- Sviestas 115 g minkšto, kambario temperatūros
- Rudasis cukrus 80 g
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Miltai 125 g pvz., viso grūdo speltų
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Soda 0,5 arbat. š. nugesintos keliais lašais acto
- Druska 0,25 arbat. š.
- Avižiniai dribsniai 150 g arba „miuslių“
- Razinos 70 g arba šokolado gabalėlių
Kaip gaminti
1. Virtuvinio kombaino inde išsukite sviestą kartu su cukrumi ir vanile iki vientisos purios masės. Įmuškite kiaušinį ir toliau sukite. Suberkite likusius ingredientus ir sumaišykite, kad susijungtų. Greičiausiai masė bus gana lipni, todėl geriausia, jei padėsite bent pusvalandžiui ją į šaldytuvą (arba per naktį), nes iš sukietėjusios bus lengviau formuoti sausainius.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C. Išklokite dvi skardas kepimo popieriumi.
3. Šlapiomis rankomis iš tešlos sudormuokite nedidelius rutuliukus (maždaug graikiško riešuto dydžio) ir juos sudėliokite ant paruoštos skardos, palikdami tarpus, nes sausainiai kepdami išsiplės. Šiuos rutuliukus lengvai delnu prispauskite, kad taptų plokšti.
4. Kepkite apie 10 min., arba kol paruduos. Išimkite iš orkaitės, palaukite apie 15 minučių, kol šiek tiek pravės, tada išimkite ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Taip sausainiai taps labai traškūs išorėje, bet gana minkšti viduje.
5. Sausainius galite laikyti uždarame inde savaitę.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė