„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Avižinių dribsnių, aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“

Aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“
Aviečių ir riešutų sviesto plokštainėliai „flapjack“ / Tinklaraštinininkių nuotr.
Skaitysiu vėliau

FeedMySister.com: Tai superlengvas kepinys savaitgaliui, kai suplanuota daug veiklos, ar savaitės pradžiai. Aviečių džemas ir riešutų sviestas tai, kaip sakoma, „marriage made in heaven“ – būtinai bandykite. Ispaninio šalavijo sėklų („chia“) džemą galite keisti paprastu, bet žiūrėkite, kad nebūtų per saldus.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: plokštainėliams suformuoti jums reikės stačiakampės 20 × 10 cm formos

1. Uogas dedame į puodą su klevų sirupu ir vis pamaišydami, po truputį trindami, verdame nedideliame karštyje apie 10 minučių, kol jos išskirs sulčių ir suminkštės. Suberiame ispaninio šalavijo (chia) sėklas. Gerai išmaišome ir paliekame brinkti apie 20–30 minučių.

2. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros, kepimo funkcija – su ventiliatorumi.

3. Į dubenėlį beriame avižas, migdolus, kokosų drožles. Pilame klevų sirupą, dedame šaukštą riešutų sviesto, vanilės pastą ir viską išmaišome.

4. Puode išlydome kokosų aliejų ir pilame į dubenėlį su avižomis. Išmaišome ir atidedame 2 šaukštus į atskirą dubenėlį.

5. Į elektrinio trintuvo indą dedame datules, smulkiname ir, kai jau matome, kad viskas virsta vientisa mase, dedame didesnę dalį avižų masės ir pulsuojančiu režimu sukame, kol ingredientai susimaišys.

 

6. Gautą masę dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame, kad tolygiai pasiskirstytų. Kepame 10 minučių.

7. Po 10 minučių ant viršaus pilame aviečių džemą (3 šaukštus) ir dar kepame apie 5 minutes. Po 5 minučių ant viršaus dedame likusį riešutų sviestą, atsargiai paskirstome ir užbarstome atidėtus 2 šaukštus avižų masės. Kepame dar apie 15 minučių, arba kol apsukrus. Iškepus paliekame atvėsti skardoje.

8. Pjaustome į 10 dalių. Rekomenduojame suvartoti per dvi dienas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.