Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 280 g
- Pienas 150 ml
- Vanduo 150 ml
- Miltai 3 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska 2 arbat. š. 1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui
- Aliejus 10 ml šlakelis - kepimui
- Svogūnai 1 vnt. pievagrybių padažui
- Kumpis 50 g pievagrybių padažui
- Pievagrybiai 200 g pievagrybių padažui
- Grietinėlė 100 ml pievagrybių padažui
- Krapai 1 sauja ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui
- Sviestas 1 vnt. gabalėlis - kepimui
Kaip gaminti
- Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
- Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
- Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
- Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
- Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita