Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Uogos (šviežios arba šaldytos) 1 st.
- Miltai 2 valg. š. kiekis priklauso nuo to, kokios uogos: jei šviežios – užtenka 2–3 valg. š., jei šaldytos – gali reikti ir 5 valg. š., nes jos skystina tešlą
- Cukrus 100 g gali prireikti daugiau, jeigu uogos rūgštokos
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Avižinius dribsnius užpilkite stikline šilto vandens ir palikite išbrinkti 2–3 val.
2. Uogas užpilkite cukrumi ir palaikykite 1–2 val.
3. Į išbrinkusius dribsnius įmuškite kiaušinį, suberikite miltus, druską bei uogas ir viską gerai išmaišykite.
4. Blynelius kepkite įkaitintame aliejuje ir jiems iškepus pabarstykite tarkuotu šokoladu ir cukrumi.
Recepto autorė Jolanta Sutkuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Konkursai: Blynų konkursas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita