Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 120 g
- Miltai 60 g
- Cukrus 110 g 80 g avižų sluoksniui ir 30 g braškių
- Rafinuotas rapsų aliejus 80 g
- Kepimo milteliai 2 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Braškės 200 g braškių sluoksniui
- Krakmolas 7 g braškių sluoksniui
Kaip gaminti
1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, cinamoną, druską, kepimo miltelius, cukrų. Įmaišome aliejų.
3. Du trečdalius gautos masės sudedame į kepimo formą ir stipriai suspaudžiame.
4. Braškes supjaustome, dedame į dubenėlį, sumaišome su kukurūzų krakmolu ir cukrumi. Braškių mišinį tolygiai dedame ant masės formoje, o ant viršaus dedame likusią avižinių dribsnių masę. Stipriai suspaudžiame.
5. Dedame į orkaitę ir kepame 35 min.
6. Iškepus atvėsiname, o tada 2 val. palaikome šaldytuve.
7. Supjaustome ir ragaujame.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai