Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 1,5 st. tiks smulkesni
- Pienas 0,5 st. gali reikėti daugiau
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Bananai 1 vnt. prinokęs minkštas
- Druska 1 žiupsnelis
- Klevų sirupas 1 arbat. š. galima keisti cukrumi
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
- Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
- Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
- Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė