Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 100 g greitai paruošiamų
- Miltai 100 g kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kokosų aliejus 3 valg. š. arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Klevų sirupas 100 ml arba medaus
- Morkos 100 g smulkiai sutarkuotos
Kaip gaminti
Užuot naudoję cukrų, saldinkite sausainius natūraliais saldikliais (agavos arba klevų sirupu, medumi), o norėdami maistingesnio užkandžio, į masę galite įmaišyti sezamų, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.
Atminkite, kad iškepę sausainiai vėsdami sukietės, taps maloniai traškūs, todėl bus patogūs įsidėti į darbą ar mokyklą.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).
3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, o pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.
4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.
5. Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai