Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 200 g
- Ruginiai miltai 150 g viso grūdo
- Obuoliai 185 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanduo 300 ml
- Pienas 200 ml
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Ciberžolė 1 žiupsnelis
- Kokosų aliejus 1 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu bei palikite brinkti 10-15 min.
2. Kiaušinius gerai išplakite ir supilkite į išbrinkusius dribsnius.
3. Nuplautus ir nuluptus obuolius sutarkuokite per stambią tarką.
4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, berkite žiupsnelį druskos ir ciberžolės (ji suteiks blyneliams gelsvą atspalvį) ir viską sumaišykite su tarkuotais obuoliais ir avižinių dribsnių mase.
5. Gautą tešlą palikite kelioms minutėms pastovėti, tada gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
6. Blynelius apibarstykite cinamonu, patiekite su mėgstamomis sezoninėmis uogomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės