Ingredientai
- Daržovių sultinys 2 vnt. kubeliai natūralaus
- Salierai 1 vnt. trečdalis gumbo
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Avižos 1 st. dribsniai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos žievelės ir sultys
- Sviestas 2 valg. š.
- Džiūvėsiai 50 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Puodelyje su verdančiu vandeniu ištirpinkite sultinio kubelius, suberkite dribsnius ir uždengusios dangčiu apie 40 min. pabrinkinkite.
2. Citriną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
3. Salierą nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.
4. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, suberkite tarkuotus salierus, juos kiek patroškinkite.
5. Avižinius dribsnius nusunkite, sudėkite į gilesnį indą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, sukrėskite atvėsintą svogūnų masę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinos žievelėmis ir sultimis.
6. Iš paruoštos masės rankomis formuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje arba orkaitėje.
7. Tiekite su grietine ir svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita