Ingredientai
- Pienas 1 puodelis
- Vanduo 1 puodelis
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Avižiniai dribsniai 120 g stambūs
- Bananai 1 vnt. 1 didelis, gerai prinokęs košei ir keli griežinėliai viršui išdėlioti
- Žemės riešutų sviestas: 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š. po 1 valg. š. košei (arba medus) ir viršui pabarstyti
Kaip gaminti
- Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
- Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
- Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
- Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Idėja iš: www.pastryaffair.com
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita