Ingredientai
- Figos 3 vnt. 3 - 4 pusiau padalintos
- Avižiniai dribsniai 85 g greitai paruošiami
- Pienas 500 ml nesaldinto migdolų
- Uogos: 50 g
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Vanduo 3 valg. š.
- Šalavijai 2 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų
- Druska 1 žiupsnelis SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje)
- Pipirai 1 žiupsnelis SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje)
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. 1/4 arb. š. SANTA MARIA
- Medus 2 valg. š. 2 -3 tinka ir agavų sirupas (pagal skonį)
- Juodasis šokoladas 2 vnt. 2 - 3 gabalėliai
Kaip gaminti
- Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti.
- Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir saldiklio.
- Virkite 4–5 min., tada suberkite ispaninio šalavijo sėklas, įberkite pipirų ir nuimkite nuo ugnies.
- Laikykite uždengtą dangčiu. Mažame puode užvirinkite vandenį, suberkite uogas ir rudąjį cukrų, uždenkite dangčiu ir nuimkite nuo ugnies.
- Leiskite nusistovėti apie 2–3 min., o tada sutrinkite uogas šakute.
- Įdėkite avižinių dribsnių košės į dubenį, ant viršaus uždėkite šiltos uogų tyrės ir kepintų figų!
„Santa Maria“ receptas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita