Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 100 g pusvalandį išmirkytų 250 ml vandens; košei
- Augalinis pienas 250 ml avižų arba migdolų; košei
- Druska 0,25 arbat. š. košei
- Cinamonas 0,25 arbat. š. patiekimui
- Cukrus 1 valg. š. idealu – kokosinių palmių; patiekimui
- Migdolų sviestas 2 valg. š. arba paprasto sviesto; patiekimui
- Lazdynų riešutai 2 valg. š. paskrudintų; patiekimui
- Obuoliai 0,5 vnt. saldžiarūgščio, supjaustyto šiaudeliais; patiekimui
Kaip gaminti
Kad būtų greičiau, darbo dienos rytą verta rinktis dribsnius (avižų, miežių, rugių, bolivinių balandų…). Jei turite daugiau laiko – griebkite „pilnas“ kruopas (avižas, neskrudintus grikius, bolivines balandas, neapdirbtus ryžius, speltos kruopas ar kt.). Tiek vienas, tiek kitas reikės iš anksto užmerkti vandeniu: dribsniams pakaks mirkti 30 min., kruopoms – mažiausiai valandą (padarykite tai iš vakaro – sutaupysite marias laiko!). Dviem žmonėms pusryčiams prireiks 100 g kruopų arba dribsnių, juos užmerkti reikės 1 stiklinėje (250 ml) vandens.
1. Sudėkite visus košės ingredientus į nedidelį puodą (kartu su avižiniais dribsniais supilkite ir vandenį, kuriame jie mirko), užkaiskite ir virkite apie 3–4 minutes, kol košė įgaus tinkamą konsistenciją.
2. Kokosų palmių cukrų sumaišykite su cinamonu. Košę padalykite į du dubenėlius, pagardinkite sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, riešutais bei obuoliu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Košės