„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Avižinių dribsnių kvadratėliai su datulėmis

Avižinių dribsnių kvadratėliai
Avižinių dribsnių kvadratėliai / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Jei norite bent jau kuriam laikui norite išspręsti pusryčių dilemą, siūlome išsikepti puikių avižinių kvadratėlių – užteks visai savaitei, o energijos kibti į darbus porą tokių suvalgius nepritrūks.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Nedidelę kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (reikia, kad jis dengtų ir kraštus).

2. Pirmiausiai pasigaminkite įdarą. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite supjaustytas datules be kauliukų, suberkite apelsino žievelę, įpilkite apie 50 ml vandnens. Leiskite pavirti ant silpnos ugnies apie 10 min., kol nebeliks skysčio, o datulės suminkštės. Atidėkite į šalį.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų (arba išlydytą medų) ir aliejų (ar sviestą). Suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolus, prieskonius, kepimo miltelius, druską, labai gerai (geriausia ranka) išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų, o masė primins rupius drėgnus trupinius.

4. Pusę gautos avižinės masės dėkite į paruoštą kepimo skardą, tolygiai paskirstykite per visą dugną ir suspauskite. Ant viršaus dėliokite datulių įdarą, jį irgi tolygiai paskirstykite, o galiausiai užbaikite su likusia avižinių dribsnių mase – ji turi uždengti datulių įdarą.

 

5. Kepkite apie 20–25 min., kol viršus ir pakraštėliai gražiai parus. Leiskite atvėsti, o tada supjaustykite kvardatėliais ir jau galėsite išimti iš skardos.

Šaldytuve šie kvadratėliai puikiai išsilaikys apie savaitę. Geriausia laikyti juos suvyniotus į sviestinį popierių ar sudėjus į sandarų indą, kad nesugertų kvapų ir neišsausėtų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.