Ingredientai
- Rudasis cukrus 3 arbat. š. galite keisti medumi
- Kokosų aliejus 100 ml galite naudoti ir lydytą ghee sviestą
- Avižiniai dribsniai 200 g neskaldytų
- Miltai 100 g viso grūdo kvietinių
- Migdolai 30 g smulkintų: plokštelių ar lazdelių
- Cinamonas 1 žiupsnelis didelis
- Muskatas 1 žiupsnelis mažas; tarkuoto
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis mažas
- Druska 1 žiupsnelis didelis
- Kepimo milteliai 0,25 arbat. š.
- Datulės 150 g įdarui
- Vanduo 2 valg. š. šilto; įdarui
- Apelsino žievelė 1 arbat. š. nutarkuotos; įdarui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Nedidelę kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (reikia, kad jis dengtų ir kraštus).
2. Pirmiausiai pasigaminkite įdarą. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite supjaustytas datules be kauliukų, suberkite apelsino žievelę, įpilkite apie 50 ml vandnens. Leiskite pavirti ant silpnos ugnies apie 10 min., kol nebeliks skysčio, o datulės suminkštės. Atidėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų (arba išlydytą medų) ir aliejų (ar sviestą). Suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolus, prieskonius, kepimo miltelius, druską, labai gerai (geriausia ranka) išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų, o masė primins rupius drėgnus trupinius.
4. Pusę gautos avižinės masės dėkite į paruoštą kepimo skardą, tolygiai paskirstykite per visą dugną ir suspauskite. Ant viršaus dėliokite datulių įdarą, jį irgi tolygiai paskirstykite, o galiausiai užbaikite su likusia avižinių dribsnių mase – ji turi uždengti datulių įdarą.
5. Kepkite apie 20–25 min., kol viršus ir pakraštėliai gražiai parus. Leiskite atvėsti, o tada supjaustykite kvardatėliais ir jau galėsite išimti iš skardos.
Šaldytuve šie kvadratėliai puikiai išsilaikys apie savaitę. Geriausia laikyti juos suvyniotus į sviestinį popierių ar sudėjus į sandarų indą, kad nesugertų kvapų ir neišsausėtų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai