Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 200 g
- Sausainiai 10 vnt. forminių
- Miltai 40 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Varškė 100 g neriebios
- Sviestas 3 valg. š.
- Saldiklis (atitinkantis 50 g cukraus) 1 vnt.
- Kiaušiniai 4 vnt. baltymai
- Juodasis šokoladas 100 g
- Džiovinti abrikosai 200 g
- Migdolai 50 g drožlių
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo išplaktus baltymus.
3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, smulkintais abrikosais ir migdolų drožlėmis.
4. Paruoštą pyrago tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30–35 minutes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita