Ingredientai
- Margarinas 250 g kepimui
- Avižiniai dribsniai 1 kg
- Sezamo sėklos 100 g
- Razinos 150 g
- Saulėgrąžos 100 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 2 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Išlydykite margariną keptuvėje ir suberkite dribsnius. Maišydamos kepkite, kol dribsniai pakeis spalvą, t. y., apie 15-20min. Galite tuo pačiu pakepinti ir saulėgrąžas.
2. Iškeptus dribsnius atvėsinkite, į juos suberkite sezamo sėklas, razinas (sausas) ir išmaišykite.
3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir supilkite ant atvėsintų dribsnių. Sumaišykite ir formuokite sausainukus ant sviestinio popieriaus.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol sausainukai gražiai apskrus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita