Ingredientai
- Žemės riešutai 100 g be luobelės; naminiam riešutų sviestui
- Migdolai 75 g naminiam riešutų sviestui
- Graikiniai riešutai 75 g naminiam riešutų sviestui
- Druska 0,25 arbat. š. batonėliams ir dar žiupsnis naminiam riešutų sviestui
- Linų sėmenys 2 valg. š. smulkintų; batonėliams
- Vanduo 6 valg. š. šilto; batonėliams
- Avižiniai dribsniai 100 g batonėliams
- Migdolų miltai 30 g batonėliams
- Kokosų drožlės 40 g batonėliams
- Medus 2 valg. š. batonėliams
- Kokosų aliejus 55 g batonėliams
- Razinos 115 g batonėliams
Kaip gaminti
riešutų sviestas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai neprisviltų.
2. Apskrudusius riešutus atvėsinkite. Suberkite į trintuvo indą. Šaukštu nubraukdami riešutų masės likučius nuo trintuvo sienelių, malkite tol, kol iš riešutų išsiskirs aliejus ir jie pavirs tiršta, drėgna mase. Paskaninkite žiupsneliu druskos.
batonėliai:
1. Kepimo popieriumi išklokite apie 20×20 cm dydžio kepimo skardą.
2. Puodelyje sumaišykite linų sėmenis su šiltu vandeniu ir palikite pastovėti, kol prireiks.
3. Dideliame dubenyje gerai sumaišykite avižų dribsnius, migdolų miltus, avižų sėlenas, kokosų drožles, cinamoną ir druską.
4. Į prikaistuvį dėkite kokosų aliejų, medų ir ištirpdykite ant mažos ugnies, paskui nukelkite nuo viryklės. Į karštą kokosų aliejaus ir medaus mišinį, sudėkite riešutų sviestą ir išmaišykite, kol neliks gumulėlių. Įmaišykite linų sėmenų masę. Supilkite šį mišinį ant sausų ingredientų mišinio, suberkite razinas ir gerai išmaišykite, kad viskas suliptų į vieną masę.
5. Sudėkite gautą masę į kepimo skardą kuo tolygiau. Drėgnais dėlnais paspauskite viršų, kad viskas tvirtai susispaustų.
6. Palaikykite šaldytuve bent 2-5 val, tuomet batonėlius lengvai supjaustysite aštriu peiliu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai