Ingredientai
- Dribsniai 1 st. 5 grūdų
- Džiovinti vaisiai 1 sauja džiovinti obuoliai arba kitokie mėgstami vaisiai, pvz. figos, abrikosai
- Kokosų drožlės 1 st.
- Riešutai 1 st. kapoti
- Romas 1 arbat. š. romo esencija - pagal skonį
- Sviestas 100 g
- Medus 6 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Dribsnius paskrudinkite sausoje keptuvėje.
2. Pakepinkite kapotus riešutus.
3. Džiovintus vaisius sukapokite arba sumalkite mėsmale.
4. Giliame dubenyje sumaišykite dribsnius, kokosų drožles.
5. Puode pakaitinkite sviestą, medų, vanilinį cukrų ir romo esenciją.
6. Sirupą pilkite ant dribsnių ir vaisių mišinio. Viską labai gerai išmaišykite.
7. Formą, kurioje šaldysite juosteles, išklokite sviestiniu popieriumi.
8. Paruoštą masę sukrėskite į formą, drėgnomis rankomis prispauskite, išlyginkite, uždenkite kitu popieriaus lakštu ir per naktį laikykite šaldytuve.
9. Sustingusią masę supjaustykite pailgomis juostelėmis arba kvadratėliais.
Kulinaro patarimas. Jeigu esate alergiška medui, šias juosteles galite gaminti su sutirštintu saldintu pienu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita