Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 400 g
- Vanduo 1500 ml
- Juoda duona 1 riekės ruginė, geriausiai, kad būtų be mielių
- Cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Spanguolės 1 st. šviežios
- Medus 100 g
Kaip gaminti
- Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos. Palikite 24 valandoms rūgti.
- Tada duonos riekę išimkite. Dribsnius per smulkų sietelį nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite – jų jau neprireiks.
- Nuo avižų likusį skystimą pasaldinkite, įberkite žiupsnelį druskos. Kai užvirs nuolat maišydami pavirkite dar kelias minutes, kol kisielius taps tirštas.
- Išvirusį kisielių supilstykite į indelius (indelių sieneles galite sudrėkinti vandeniu - paskui bus lengviau iškrėsti iš indelių). Į indelius supilstytą kisielių palikite atvėsti, paskui statykite į šaldytuvą.
- Spanguoles ir medų sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite iki tyrės konsistencijos.
- Sustingusį kisielių atsargiai iš indelių išverskite į lėkštes, apšlakstykite spanguolių užpilu, papuoškite spanguolių uogomis. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita