Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pienas 0,3 st.
- Avokadai 0,5 vnt. griežinėliais supjaustyto
- Aliejus 1 valg. š.
- Migdolų miltai 0,5 puodelis
- Miltai 0,25 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Lapiniai kopūstai (kale) 2 sauja arba 1-1,5 puodelio supjaustyto
- Cukrus 0,5 arbat. š.
- Jogurtas 4 valg. š. natūralaus arba grietinės; patiekti
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustos sultys
Kaip gaminti
1. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį (taip kopūstas nepraras savo spalvos).
2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.
3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kopūstą, avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
5. Kepkite blynus keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su natūraliu jogurtu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės