Ingredientai
- Avokadai 1 vnt.
- Agurkai 1 vnt. nedidelis
- Varškė 200 g riebios
- Grietinė 200 g
- Svogūnai 1 vnt. baltasis
- Įvairūs žalumynai (nemažas ryšulėlis svogūnų laiškų, petražolių, krapų) 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, šviežiai maltų
- Cukrus 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, sukapokite.
2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogūną ir žalumynus.
3. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
Tinka su žuvimi, ant laužo keptomis daržovėmis ir sūriu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita