Ingredientai
- Kukurūzų traškučiai; pakelis 1 vnt.
- Avokadai 3 vnt. sunokusių
- Citrinos 1 vnt. pusės žaliosios citrinos sulčių
- Svogūnai 1 vnt. pusė
- Česnakai 1 skiltelės
- Meksikietiškas pomidorų padažas 125 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Kalendros 1 arbat. š. maltos
Kaip gaminti
Guacamole – prieskoniais pagardinta avokadų minkštimo tyrė Meksikoje vartojama kaip mirkalas, įdaras arba padažas prie mėsos, paukštienos patiekalų.
1. Nulupkite avokadus, perpjaukite perpus, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą ir sudrėbkite į dubenį. Kuo greičiau įmaišykite žaliosios citrinos sulčių, antraip avokadų tyrė patamsės.
2. Minkštimą sugrūskite bulvių grūstuvu arba elektriniu plakikliu. Pasūdykite, suberkite prieskonius, sudėkite tarkuotą česnaką ir smulkiai pjaustytą svogūną, supilkite pomidorų padažą. Gerai išmaišykite, kad masė taptų vientisa.
3. Guacamole padažą sukrėskite į dubenėlį ir patiekite su kukurūzų traškučiais arba paskrudinta duona. Į šį padažą galima mirkyti ir įvairias žalias daržoves: juostelėmis pjaustytus agurkus, saldžiąsias paprikas ar salierų stiebus.
Plačiau skaitykite: Gardžiausi pasaulio pagardai
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Padažai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių