Ingredientai
- Agurkai 1 vnt. vidutinio dydžio ilgasis
- Avokadai 1 vnt. didelis gerai sunokęs
- Salotos 4 vnt. keli „Iceberg" salotų lapai
- Citrinos 1 vnt. ½ citrinos sultys
- Krapai 20 g šluotelė smulkiai sukapotų krapų
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 2 g ½ pusės šaukštelio šviežiai maltų
- Linų sėmenys 3 g 1 šaukštelio
- Linų sėmenų aliejus 2 valg. š. keli šaukštai šalto spaudimo
Kaip gaminti
- Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
- Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
- Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.
Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Jogos mityba“
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita