Ingredientai
- Avokadai 2 vnt.
- Lašiša 100 g
- Agurkai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. pusė
- Tepamas varškės sūrelis 400 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, išskobkite minkštimą, apšlakstykite citrinų sultimis, įberkite žiupsnelį druskos, sutrinkite iki vientisos masės.
2. Agurką perpjaukite išilgai į keturias dalis, nupjaukite dalį minkštimo su sėklomis, supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į sietelį, kad šiek tiek nusivarvėtų.
3. Į tepamąjį varškės sūrelį išspauskite česnaką, išmaišykite. Jei reikia, dar pasūdykite.
4. Nedideliais gabalėliais supjaustykite lašišą.
5. Į neaukštą stiklinę sluoksniais sudėkite varškės sūrelį, agurkus, lašišą ir avokadų tyrę. Užberkite nutarkuotų citrinų žievelių, papuoškite petražolių ar krapų šakele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita