Ingredientai
- Pievagrybiai 4 vnt.
- Duona 8 riekės rupių miltų duonos
- Petražolės 1 vnt. ryšelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š. rapsų arba sviestas - kepimui
- Druska 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje)
- Pipirai 1 arbat. š. SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje)
- Prieskoniai 0,5 arbat. š. SANTA MARIA prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis (malūnėlyje)
- Avokadai 2 vnt.
- Žalioji citrina 0,5 vnt. sulčių
- Pomidorai 3 vnt. sunokę - įdarui
- Mocarelos sūris 1 vnt. supjaustytas - įdarui
- Gražgarstės 1 sauja įdarui
- Alyvuogių aliejus 10 ml įdarui
Kaip gaminti
- Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Įberkite susmulkintą česnaką ir petražoles ir sumaišykite su grybais. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsusius grybus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Vietoje pievagrybių galite naudoti 250 g rudųjų pievagrybių.
- Avokadus sutrinkite šakute ir į masę įberkite prieskonio mišinio su aitriosiomis paprikomis, druską ir supilkite žaliosios citrinos sultis.
- Griežinėliais supjaustykite pomidorus, nuplaukite gražgarstes ir vienodo storio riekelėmis supjaustykite rupių miltų duoną.
- Keturias duonos riekutes aptepkite avokadų mase, tada ant jų pakaitomis dėkite pomidorų ir mocarelos griežinėlius. Ant viršaus uždėkite gražgarsčių ir grybų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Ant sumuštinių viršaus uždėkite po antrą duonos riekelę.
„Santa Maria“ receptas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita