Ingredientai
- Varškė 200 g
- Jogurtas 100 ml liesas
- Avokadai 1 vnt. didelis
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Petražolės 1 sauja
- Krapai 1 sauja
- Svogūnų laiškai 10 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Lašiša 20 g sūdyta arba rūkyta filė
Kaip gaminti
1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę.
2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, susmulkinkite, irgi sumeskite į indą su avokadu ir varške.
3. Tada sumeskite nuluptus, susmulkintus ir karštu vandeniu nuplikytus svogūnus, žalumynus ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.
4. Avokadų tyrę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu cukraus ir šviežiai maltais pipirais, išdėliokite į skaidraus stiklo taures ir atvėsinkite.
5. Prieš tiekdama uždėkite po lašišos griežinėlį. Valgykite su šilta baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita