Ingredientai
- Avokadai 2 vnt. dideli
- Salierai 1 vnt. lapkotis
- Rūkyta lašiša 100 g
- Salotos 1 vnt. keli lapai Aisbergo
- Mandarinai 80 g konservuoti
- Citrinos 1 vnt. pusė žaliosios sulčių ir padažui pusė žaliosios sulčių
- Kokosų drožlės 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. padažui
- Tabasko padažas 1 arbat. š. padažui keli lašai
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Delne laikydami avokado puselę, peilio smaigaliu susmulkinkite minkštimą skersai ir išilgai kuo smulkiau, gautus kubelius išimkite šaukšteliu. Žievelę palikite – ji bus lėkštelė salotoms. Avokadų minkštimą apšlakstykite pusės žaliosios citrinos sultimis.
2. Saliero lapkotį susmulkinkite, salotas suplėšykite. Avokadų kubelius sumaišykite su salotomis, salieru, mandarinais, kokosų drožlėmis ir smulkinta lašiša.
3. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus.
4. Į avokadų puselės sudėkite įdarą ir apšlakstykite padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita