Ingredientai
- Avokadai 2 vnt. prinokę
- Agurkai 2 vnt. nedideli
- Krevetės 1 vnt. nedidelis indelis lukštentų sūryme
- Lašiša 150 g filė
- Natūralus tepamas varškės sūrelis (indelis) 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. šaukštelis sulčių
- Grūdėtosios garstyčios 1 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pipirai 1 arbat. š. citrininiai
- Tabasko padažas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Įvairūs kapoti žalumynai 1 valg. š.
- Salotos 2 vnt. keli lapeliai šviežių salotų
Kaip gaminti
1. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką, išskobkite vidų, minkštimą supjaustykite kubeliais, apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, ir sumeskite į dubenį.
2. Į avokadų masę įmaišykite smulkintus nuluptus agurkus, sūrelį, smulkintą lašišą, įspauskite česnakus, suberkite citrininius pipirus, viską lengvai išmaišykite, jei norite, pagardinkite tabasko padažu.
3. Avokadų valteles įtrinkite grūdėtosiomis garstyčiomis, klokite po kelis salotų lapelius, krėskite avokadų padažo.
4. Ant viršaus išdėliokite gerai nuvarvintas krevetes, berkite kapotų žalumynų.
Tiekite su skrudinta baltos duonos riekele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita