Ingredientai
- Pienas 1 l
- Ryžių miltai 4 valg. š.
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Pistacijos 2 valg. š. trintų
Kaip gaminti
1. Įdėkite šafraną į puodelį, užpilkite dviem šaukštais verdančio vandens, uždenkite ir palikite ketvirčiui valandos brinkti.
2. Išmaišykite piene miltus, druską ir cukrų. Supilkite į prikaistuvį ir nuolatos maišydami kaitinkite ant vidutinio karščio. Kai masė pradės leisti burbulus, taps tąsi ir panaši į skystą manų košę, nukaiskite ir išpilstykite į desertinius indelius.
3. Apšlakstykite šafrano traukiniu, apibarstykite trintais pistacijų riešutais bei cinamonu. Valgykite šiltą arba šaltą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Azerbaidžano