Ingredientai
- Vištiena 600 g blauzdelių be sąnario
- Sojos padažas 0,5 st.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės nulupta
- Imbieras 1 vnt. 2x2 cm gabaliukas šviežio
- Miltai 2 valg. š.
- Migdolai 1 sauja drožlių
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Vištienos prieskoniai 0,5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplauti, nusausinti ir apvolioti miltuose. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų kartu su česnako skiltele. Sudėti vištieną ir apkepinti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
2. Įpilti aliejaus į kitą keptuvę ir suberti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Pakepinti ant vidutinės kaitros. Kai svogūnai suminkštės, suberti migdolų drožles. Išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes. Smulkia tarka įtarkuoti imbiero, įpilti sojos padažo, įberti vištienos prieskonių, išmaišyti ir patroškinti 1-2 minutes.
3. Keptuvėje apkepintą vištieną sudėti į kepimui orkaitėje skirtą indą, užpilti svogūnų ir migdolų padažu bei kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių.
4. Patiekti su mėgstamu garnyru. Labiausiai tiktų birūs ryžiai.