Ingredientai
- Ryžių spagečiai 100 g
- Krevetės 250 g nevirtų
- Pievagrybiai 100 g
- Paprikos 1 vnt. nedidelė saldžioji
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Salotos 1 vnt. gūžė Romaninių
- Kopūstai 0,2 vnt. nedidelio raudonojo
- Svogūnai 0,25 vnt.
- Mėtos 1 sauja šviežių, smulkiai pjaustytų
- Svogūnų laiškai 1 sauja smulkiai pjaustytų
- Sezamo sėklos 1,5 valg. š. pakepintų sausoje keptuvėje
- Čili pipiras 1 vnt. džiovinto, susmulkinto
- Kokosų aliejus 2 valg. š. kepimui
- Citrinos sultys 3 valg. š. 1 šauktas salotoms, 2 šaukštai padažui
- Riešutų sviestas 2 valg. š. žemės riešutų; padažui
- Medus 1,5 arbat. š. skysto; padažui
- Raudonojo kario pasta 0,75 valg. š. geriau tailandietiškos; galima keisti čili pipiru; padažui
- Sojos padažas 1,5 arbat. š. lengvo, su sumažintu druskos kiekiu
Kaip gaminti
1. Plonomis juostelėms supjaustykite romanines salotas, papriką, svogūną, morką, kopūstą ir sudėkite į didelį dubenį. Suberkite smulkintus svogūno laiškus, smulkintas mėtas ir rankomis išmaišykite. Kelis mėtų lapelius galite pasilikti patiekimui.
2. Riekelėmis supjaustykite pievagrybius. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje ir pakepinkite grybus iki paruduos ir beveik visas grybuose esantis vanduo išgaruos. Atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti.
3. Sudėkite ryžių makaronus į atskirą dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pastovėti 3-4 minutes, kol suminkštės. Nupilkite vandenį, makaronus nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, leiskite nuvarvėti vandens likučiams ir palikite makaronus nudžiūti.
4. Sumaišykite makaronus su daržovėmis, grybais, trupučiu citrinos sulčių ir žiupsniu druskos.
5. Įkaitinkite truputį kokosų aliejaus keptuvėje, kurią naudojote grybams kepti ir sudėkite ten krevetes. Pakepinkite iki paraus ir lengvai apskrus.
6. Pasiruoškite padažą: mažame indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
7. Makaronų ir daržovių mišinį perkelkite į serviravimo lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes. Apšlakstykite padažu, apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis, mėtų lapeliais ir džiovinti čili pipiro gabalėliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems
- Noriu patiekalo: Salotos