Ingredientai
- Baklažanai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Pomidorai 10 vnt. vynuoginių
- Mocarelos sūris 500 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Druska 0,3 arbat. š.
- Bazilikai 1 sauja šviežių
- Petražolės 1 sauja šviežių kapotų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Avies pieno sūris pecorino romano 30 g
Kaip gaminti
1. Švariai nuplaukite baklažanus, perpjaukite pusiau ir išskaptuokite vidų. Išskaptuotąją vidaus masę supjaustykite kubeliais.
2. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakaitinkite česnako skilteles, o kai pagels, pašalinkite. Suberkite baklažanų kubelius, trumpai pakaitinkite.
3. Supjaustykite kubeliais mocarelą, pusiau perpjaukite pomidoriukus. Smulkiai sukapokite bazilikus ir petražoles.
4. Suberkite pomidoriukus į keptuvę su baklažanais, išmaišykite ir pakaitinkite.
5. Ant šiltos masės suberkite mocarelos kubelius, žoleles, viską išmaišykite ir sudėkite masę į išskaptuotų baklažanų vidų.
6. Patarkuokite ant baklažanų pecorino sūrio ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol išsilydys pecorino sūris.
7. Dar kartą pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi ir patiekite kaip karštą patiekalą su šviežia balta duona.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų