Ingredientai
- Baklažanai 2 kg
- Paprikos 500 g saldžiųjų
- Pomidorai 500 g
- Česnakai 1 vnt. galvutė
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Pomidorų padažas 1000 ml
- Aliejus 100 ml 100 - 150 kepimui
- Laurų lapai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis kelių žirnelių
- Cinamonas 1 žiupsnelis baltas
- Muskatas 1 žiupsnelis maltas
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Nuplautus baklažanus supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite 10–15 minučių. Tuomet dar sykį nuplaukite, nusausinkite ir apkepkite su aliejumi. Išvalytas paprikas supjaustykite griežinėliais ir taip pat apkepkite.
- Į puodą storu dugnu supilkite pomidorų padažą, sumeskite nuluptus ir supjaustytus pomidorus, grūstus česnakus, pagardinkite prieskoniais, druska, cukrumi ir troškinkite 30–40 minučių.
- Į švarius stiklainius susluoksniuokite daržoves ir užpilkite karštu pomidorų padažu. Stiklainius dėkite į puodą su vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 20–30 minučių. Paruoštus konservus sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita