Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt.
- Granatas 0,25 vnt.
- Petražolės 15 g
- Mėtos 10 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Granatų melasa 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Vieną baklažaną supjaustykite plonomis pailgomis juostelėmis – į jas suksime įdarą.
2. Kitą baklažaną supjaustykite nedideliais (5 mm) kubeliais. Kubelius gerai apkepinkite alyvuogių aliejuje.
3. Į indą sudėkite smulkintas petražoles ir mėtas, granato sėklas, šiek tiek druskos ir pipirų bei granatų melasą – viską gerai išmaišykite. Sudėkite iškepusius baklažano kubelius ir dar kartą gerai išmaišykite.
4. Pailgąsias baklažanų juosteles šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus (tik stebėkite, kad kepant per daug nesukietėtų).
5. Pasiruoštą įdarą susukite į apkeptas baklažano juosteles.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos