Ingredientai
- Baklažanai 4 vnt. vidutinio dydžio
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Fetos sūris 400 g Padažui
- Varškės sūris 200 g Padažui
- Sūris 100 g Padažui lydyto sūrelio
- Alyvuogės 3 valg. š. juodųjų be kauliukų
Kaip gaminti
1. Baklažanus išilgai supjaustykite plačiomis maždaug 1 cm storio juostelėmis. Kiekvieną griežinėlį apibarstykite druska, o po 15 min. nuplaukite išsiskyrusias sultis. Kruopščiai nusausinkite, patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių (groteles taip pat patepkite aliejumi) ir ant vidutinio karštumo žarijų kepkite po 5 min. kiekvieną pusę.
2. Paruoškite padažą: visų trijų rūšių sūrį ištrinkite iki vienalytės masės, sudėkite juostelėmis supjaustytas alyvuoges ir išmaišykite. Padažą patiekite atskirame indelyje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita