Ingredientai
- Baklažanai 3 vnt. vidutinio dydžio
- Faršas 1 kg
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Prieskoniai 1 žiupsnelis prancūziškas žolelių mišinys, mėtos, čiobreliai - pagal skonį
- Svogūnai 2 vnt. padažui
- Morkos 2 vnt. padažui
- Pomidorai 1 vnt. skardinė - savo sultyse be odelių - padažui
- Petražolės 1 sauja pagal skonį
- Česnakai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite.
- Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas.
- Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir užpilkite padažu iš pakepintų svogūnų, morkų ir skardinės pomidorų savo sultyse be odelės.
- Troškinkite ant mažos ugnies arba orkaitėje. Pabaigoje pabarstykite smulkintomis petražolėmis su česnaku.
Receptą atsiuntė Rasa J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita