Ingredientai
- Baklažanai 4 vnt. nedideli
- Jautiena 300 g faršo
- Svogūnai 1 vnt. ir baltajam padažui 1 svogūnas
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 500 g didelė skardinė smulkintų pomidorų be odelių
- Aitrioji paprika 1 valg. š. padažo
- Vynas 125 ml raudono
- Džiūvėsiai 3 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Sūris 1 vnt. pakuotė tarkuoto parmezano
- Sviestas 1 valg. š. Baltajam padažui
- Miltai 2 valg. š. Baltajam padažui
- Pienas 400 ml Baltajam padažui
- Muskatas 1 arbat. š. Baltajam padažui; pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite pailgais griežinėliais, įtrinkite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį skystį, o baklažanus trumpai apkepkite aliejuje.
2. Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite dalį džiūvėsėlių. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min., kol išgaruos visas skystis.
3. Nedideliame puodelyje pakaitinkite pieną su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10 min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita