Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Makaronai 200 g kriauklelių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Sūris 150 g tarkuoto parmezano
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 125 ml
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį smulkintų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, perkoškite, įdėkite šaukštą sviesto ir išmaišykite.
2. Baklažanus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad dingtų kartumas, tada išsiskyrusį skystį nupilkite ir baklažanų gabalėlius sumaišykite su smulkintais pomidorais bei makaronais. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, bazilikais, smulkintais česnakais ir kiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Viską krėskite į riebalais išteptą kepimo skardą, užpilkite kiaušinių ir pieno plakiniu.
4. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min. Tada užberkite sūrio ir dar apie 8 min. pakepkite.
5. Tiekdama apibarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita