Ingredientai
- Baklažanai 1 kg
- Pomidorai 1 kg sunokusių
- Mocarelos sūris 300 g
- Sūris 100 g parmezano
- Česnakai 2 skiltelės
- Bazilikai 20 arbat. š. ryšulėlis šviežių
- Aliejus 100 ml
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.
2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite stambiais kubeliais.
3. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, bazilikus smulkiai sukapokite.
4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje trumpai pakepinkite išspaustą česnaką, sudėkite pomidorus ir bazilikus, virkite padažą 10 min., pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
5. Į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą sluoksniais sudėkite baklažanus, pomidorų padažą ir mocarelą. Kepkite 40 min. 180°C temperatūros orkaitėje. Baigdama kepti apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita