Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. didelis arba du maži
- Citrinos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3
- Aliejus 3 valg. š.
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Pienas 1 st.
- Lydytas sūrelis: 100 g
- Sūris 3 valg. š. 3 - 4 fermentinis
- Faršas 500 g avienos
Kaip gaminti
1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu, paskaninkite Viduržemio regiono žolelių mišiniu, pipirais ir druska. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir susukite. Ritinėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.
2. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite. Nuolat maišydami po truputį pilkite pieną, dėkite sūrelį. Pagardinkite įvairiais prieskoniais, druska ir pipirais. Padažą nuolat maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite sluoksnį baklažanų, tuomet – sluoksnį faršo, apšlakstykite padažu. Taip sluoksniuokite, kol sudėsite visus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti baklažanų. Apkepo viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita