Ingredientai
- Miltai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Petražolės 1 arbat. š. pagal skonį
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. pagal skonį
- Džiūvėsiai 80 g maltų
- Baklažanai 1 vnt.
- Malta mėsa 150 g
- Mėsos prieskoniai 1 arbat. š.
- Pomidorai savo sultyse 150 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Vynas 20 ml balto
- Pomidorų pasta 50 g
- Persikai 3 vnt. konservuotos puselės
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val.
2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite.
3. Į ruošiamą padažą sudėkite sutrintus pomidorus, persikus ir žalumynus. Virkite, kol padažas pradės tirštėti.
4. Nusausinkite baklažano riekeles, iš abiejų pusių apvoliokite jas miltų ir kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepkite.
5. Apkeptus dėkite į skardą, ant viršaus suberkite maltą mėsą, sumaišytą su prieskoniais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 min.
6. Iškeptą patiekite su padažu ir pomidorais.
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita