Ingredientai
- Baklažanai 3 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Pomidorai 800 g prinokusių
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonėliai 2 žiupsnelis 1 arbat. š. - malto ir smulkintų šviežių lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Actas 1 arbat. š. vyno
- Bazilikai 40 g saujelė šviežių lapelių
- Parmezano sūris 4 sauja
- Džiūvėsiai 300 g 2 saujos trupinių
Kaip gaminti
1. Baklažanus supjaustykite centimetro storio griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.
2. Pomidorus 40 sekundžių dėkite į verdantį vandenį, paskui 30 sekundžių – į šaltą ir nulupkite.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, grūstas česnakų skilteles. Sudėkite supjaustytus pomidorus, įberkite raudonėlio ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Įmaišykite druskos, pipirų, vyno acto, smulkintus bazilikų lapelius ir dar truputį pavirkite.
4. Skardoje formuokite bokštelius: dėkite tiršto pomidorų padažo, ant jo – tarkuoto parmezano, tada – griežinėlį baklažano. Ant viršaus uždėkite dar po du tokius pat sluoksnius. Ant viršutinio baklažano griežinėlio užbarstykite džiūvėsių trupinių, sumaišytų su trupučių aliejaus ir smulkintais šviežiais raudonėliais. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita