Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Avinžirniai 150 g konservuoti arba virti
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį švieži
- Medus 1 valg. š. padažui skystas
- Citrinos 1 vnt. padažui pusės citrinos sultys
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną.
2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.
3. Į lėkštę dėkite keptus baklažanus, avinžirnius, apibarstykite svogūnu, žalumynais ir užpilkite padažu.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita