Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Avinžirniai 70 g džiovintų
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Imbieras 30 g šviežio
- Konservuoti pomidorai 1 vnt. skardinė
- Prieskoniai 2 arbat. š. Raz el hanout (žemiau rasite receptą, kaip jo pasigaminti patiems)
- Druska 0,5 arbat. š.
- Harisa 1 arbat. š.
- Džiovinti abrikosai 120 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Bulgur kruopos 150 g
- Citrinos 0,5 vnt.
- Mėtos 15 g šviežių
- Kalendros 15 g šviežių
Kaip gaminti
1. Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, išbrinkę jie turėtų sverti dvigubai daugiau.
2. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais ir dedame į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus, kad svogūnas pradėtų kepti. Kepame ant vidutinės ugnies, kol apskrus, tada dedame smulkintą česnaką ir smulkia tarka sutarkuotą imbierą. Kartu suberiame prieskonius ir pakepiname kelias minutes, kad prieskoniai atsiskleistų, tačiau svarbu per daug nesuskrudinti česnako.
3. Pilame skardinę pomidorų ir dar tiek pat vandens – patogu tai daryti ta pačia skardine. Beriame avinžinius ir verdame.
4. Baklažaną susipjaustome didesniais kubeliais. Įkaitiname kitą keptuvę kiek tik galime ir dedame baklažano kubelius į sausą labai karštą keptuvę bei gerai apskrudiname iš visų pusių. Taip per kelis kartus apkepiname visą baklažaną.
5. Kai išverda avinžirniai, į juos dedame apkepintą baklažaną, į 4 dalis supjaustytus džiovintus abrikosus, nutarkuojame apelsino žievelę ir išspaudžiame apelsino sultis. Įdedame druskos ir harisos pastos. Paverdame apie 15 minučių.
6. Bulgurą užpilame verdančiu vandeniu (vandens turi būti 1 cm virš kruopų) ir uždengiame dangčiu sandariai 10–15 minučių, kol jos išbrinks ir nebeliks vandens. Pilame alyvuogių aliejaus ir druskos, išspaudžiame pusę citrinos.
7. Į lėkštes dedame bulguro kruopas, ant jų baklažanų ir avinžirnių troškinį bei apibarstome smulkintomis mėtomis ir kalendromis.
Prieskonių mišinys Raz El Hanout
Ingredientai:
- 2 valg. šaukšt. kumino sėklų;
- 2 valg. šaukšt. kalendros sėklų;
- 1 valg. šaukšt. cinamono;
- 2 arbat. šaukšt. džiovinto imbiero;
- 1 arbat. šaukšt. ciberžolės;
- 1 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- sėklos iš 8 kardamono ankščių.
Gaminimas:
Viską porą minučių pakepiname įkaitusioje keptuvėje ir tada viską sumalame arba susmulkiname grūstuvėlyje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita